Månedens hund juli 2017. Høgbroens Røti (Siri) SE39451/2014

Eier: Sven Tore Granlund.

Oppdretter: Jörgen Nyberg, Delsbo Sverige.
Far: Ajolumen Rølli FI40307/10
Mor: Korvenniityn Tikka.

Etter lang tids søk ble jeg tipset om at Bo Sørli hadde en parringsvalp han skulle selge etter Rølli. Jeg hentet Siri i Delsbo juli 2014. Turen hjem (48 mil) gikk uten problemer hun sov den meste av turen.

Min kone og jeg brukte mye tid til sosialisering og kos. Siri har fra første stund vært en særdeles harmonisk og trivelig hund. Det ble etter vært utallige turer i skogen for å gjøre henne skogsvant.

Hun viste ganske snart at hun hadde jaktlyst, første uttaket var hun ca 7 måneder.

Høsten 2015 ble det mange uttak og losene ble lengre, holdt på i tap uten at jeg var i nærheten i mange timer før hun kom tilbake.

Første jaktprøve var i 2016, det ble to første, en på barmark og en på snø. Tre eliteprøver som har endt med 2.EP. Har vært uheldig første dag, mye pga. været, men 120 minutter andre dag på hver prøve. To tapsfrie.

På utstilling har hun oppnådd 4 CK, 1 Reserve Cert, 2 Cert og ble BIS på utstillingen på Jaren i mai 2017.

Jeg hadde en tispe til ( Meripoian Riitu) som hun har vært sammen med i hundegården. Det har aldri vært en lyd fra dem noen gang, bare lek og kos.

Riitu ble avlivet nå i vår pga. sykdom 11 år.

Gleder meg stort til fortsettelsen med Siri! 

Klikk her for å se andre Månedens hund

Har du en hund eller forslag til andre flotte hunder til Månedens hund? 
Det er ikke noe krav om JCH/UCH for å bli presentert som Månedens Hund. En lovende unghund med et par 1. ÅP vil også oppfylle kravene til å bli presentert som mnd. hund.
Teksten sendes i Word og bilde i JPG-format.
Navn og reg.nr. på far og mor må være med + eier og oppdretter.
Resultater fra prøver og utstillinger. Ta også med litt om hunden utvikling fra valp og frem til der den er i dag. Jo mer du får med desto bedre blir det.

Eier av hunden må være medlem i FFN.
Forslaget sendes til FFN`s webmaster.